SSL sertifikası sitenizin daha güvenilir görünmesini sağlar. Web sitenizde SSL hatasının olması ise tam tersi yani güvenilir olmayan şüpheli bir web sitesi izlenimi verir. Müşteriler tarafından güvenilir görünmeyen bir web sitesi müşterilerinizin sizin yerinize rakiplerinize yönelmesine sebep olabilir.
Bu içeriğimizde SSL hatasının ne anlama geldiğini ve buna neyin sebep olabileceği üzerinde duracağız. Ardından, hatayı çözmek ve sitenizin SSL hatalarını gidererek tekrar güvenilir bir web sitesi olmasını sağlamak için yapmanız gerekenleri açıklayacağız.
SSL Sertifikası Nedir?
SSL sertifikası, web siteleri arasındaki veri iletimini güvenli hale getiren dijital bir belgedir. Bu sertifika, Secure Sockets Layer (SSL) veya Transport Layer Security (TLS) protokollerini kullanarak bilgileri şifreler, böylece hassas verilerin (örneğin, kredi kartı numaraları, şifreler) güvenli bir şekilde iletilmesini sağlar. Ayrıca, web tarayıcılarına, web sitesinin kimliğini doğrulayan dijital bir imza sağlar, böylece kullanıcılar güvenilir bir kaynaktan bilgi aldıklarını doğrulayarak çevrimiçi etkileşimlerini daha güvenli hale getirebilirler.
Optimizasyon ihtiyacınız var mı?
Web sitenizin ihtiyacı olduğu tüm optimizasyonları yaparak raporlanarak teslim edilmesini ister misiniz? Yapılacak birkaç çalışmayı yanda sıraladık. Farklı çalışmalar gerektiğinde bilgi verilmektedir.
Neler yapıyoruz?
SSL Kurulumu
Website Hızlandırma
Mobil Performans
Güvenlik Önlemleri
Seo Yapılandırması
Günümüzde birçok hosting firması ücretsiz SSL hizmeti sunmaktadır. Çoğu zaman alan adınızı ve hosting paketini seçip aldıktan sonra kimi firmalarda bu sertifika otomatik olarak oluşturulmakta bazı durumlarda ise duruma sizin el atmanız gerekebilmektedir.
Cpanel üzerinden SSL Kurulumu
Öncelikle Cpanel’e giriş yapıyoruz. Cpanel giriş bilgileriniz hosting firmanız tarafından hosting paketinizi aldıktan sonra e-mail olarak tarafınıza gönderilmektedir. Hosting firmanıza giriş yaptıktan sonra hosting firmasının web sitesi üzerinden de cpanele giriş yapabilirsiniz.
Cpanele giriş yaptıktan sonra Güvenlik bölümünde yer alan SSL / TLS Status bağlantısına gidiyoruz.
Açılan sayfada Run AutoSSL butonuna tıklıyoruz.
Bu işlemi yaptıktan sonra SSL sertifikanız otomatik olarak oluşturulacaktır. DNS yönlendirmenizde yeni bir işlem yapmadıysanız kısa bir süre sonra SSL sertifikanızın hazır olduğunu web sitenizi https ile açılırken bir hata vermediğini, güvenilir değil uyarısının kalktığını görebilirsiniz. Bu test ederken, hali hazırdaki web sitenizin açık olan sekmelerini kapatıp yeni sekmede ya da gizli sekmede test etmeyi unutmayın.
SSL Hatası Nasıl Çözülür?
SSL ile ilgili çıkabilecek hataların en kısa çözüm yolu SSL sertifikasının cpanel üzerinden otomatik olarak çözülmesini sağlamaktır. Let’s Encrypt SSL bölümünde yer alan bu kısımda SSL kurulumlarınızı görebilirsiniz. Issue kısmına tıklayarak varsa hataları giderebilirsiniz. SSL sertifikanızı Remove kısmından silip tekrar oluşturabilirsiniz.